<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Sep 11, 2015

Protest 1000 Turken in Amsterdam tegen terreur en benaming media “vrijheidsstrijders”

Afgelopen donderdag hebben in Amsterdam duizend Turken gedemonstreerd tegen de terreurbeweging PKK. De deelnemers benadrukten dat ook Turken in Europa woedend zijn en pijn ervaren door terreur in het land waarbij Turkse soldaten omkomen door de terreurgroep PKK.

Tijdens de bijenkomst, dat georganiseerd werd door de Jeugd Unie Turkije (TGB Nederland), werden één voor één alle namen van de omgekomen Turkse soldaten opgenoemd. Ook was er een minuut stilte voor de slachtoffers.

Mustafa Selçuk, voorzitter van de Jeugd Unie, heeft tijdens zijn toespraak kritiek geuit op de Europese media.

“De PKK is geen arbeiderspartij, maar een terreurbeweging. Turkije strijdt tegen de terreurgroep PKK, niet tegen de Koerden. De Europese media blijft de PKK vrijheidsstrijders noemen. We weten dat deze benaming absoluut niet waar is. Turken en Koerden blijven broeders van elkaar”, zegt Selçuk.

Selçuk meldt dat dit een strijd is van Turken en Koerden samen. “Het maakt niet uit voor welk politieke partij je kiest of welk ideologie je hebt, alle Turken vormen een eenheid voor de Turkse vlag en nu ook in de strijd tegen terreur. Wij, de Turkse jongeren die in Europa leven, geven een gil vanuit Europa: “Wij zijn allemaal Mehmet’s (benaming Turkse leger), genoeg om de PKK van de kaart te vegen”, aldus Selçuk.

web1rwdqsax webr3qfwdsa webr3qfwecsdx webr3wdqsax

 

© Turksemedia.nl

Sep 11, 2015
Loading posts...