<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Sep 17, 2017

Protest in Den Haag tegen afslachting Rohingya

Een groep demonstranten heeft zondag in Den Haag geprotesteerd tegen de afslachting van Rohingya-moslims in Myanmar. Meerdere internationale organisaties en stichtingen, waaronder ook Turkse, kwamen voor het Internationaal Gerechtshof (ICJ) bijeen om aandacht te vragen voor de gruweldaden in Rakhine (Arakan).

Onder de betogers was ook voorzitter Hla Kyaw van The European Rohingya Council aanwezig. Op spandoeken was te lezen dat “de genocide tegen moslims moet stoppen” en was iedereen het ermee eens dat de moslims geholpen moeten worden. Ook waren foto’s van slachtoffers te zien.

In een toespraak zei Kyaw dat iedereen verantwoordelijk is om de volkerenmoord te stoppen. “Als individu of als staat, het is iedereens verantwoordelijkheid om deze genocide te stoppen. We verwachten dat het ICJ een onderzoek start en dat de daders worden berecht.”

Kyaw merkte ook op dat Nederland diplomatieke druk moet uitoefenen op de Myanmarese regering en dat de Nederlandse media aandacht schenkt aan de slachtpartijen in Rakhine.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – DEN HAAG  | Gepubliceerd: 17-09-2017

Sep 17, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...