<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Jul 31, 2016

Protest Turken NBC na leugens over Erdogan

Turken in de Verenigde Staten zullen op 4 augustus een protestactie houden bij het hoofdkantoor van de Amerikaanse tv-zender NBC in New York. De Turken zijn woedend omdat NBC leugens heeft verspreid tijdens de couppoging in Turkije, die ook zijn overgenomen door de nieuwssite van een Nederlandse krant.

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan zou volgens de Amerikaanse zender gevlucht zijn naar Duitsland en asiel in het land hebben aangevraagd tijdens de mislukte staatsgreep in Turkije.

Simon Edmonds, vroeger vertaler bij de inlichtingendienst FBI en oprichter van de nieuwssite Newsbud, is een van de organisatoren van het protest en geeft aan dat de Amerikanen helemaal klaar zijn met de leugens die de media in het land verspreiden.

“Dit nieuws is in opdracht gemaakt. Wie geeft deze opdrachten? We moeten vinden wie hier achter zit”, zegt Edmonds, die is ontslagen van de FBI nadat hij zei dat er wordt gezwegen over enkele zaken na de terreuraanslagen op 11 september 2001. Hij is tevens bezitter van de Sam Adams Awards, een prijs die eerlijke medewerkers van inlichtingendiensten ontvangen.

Edmonds laat weten dat NBC excuses moet maken aan iedereen. Een verzoek vanuit Turkije om excuses is genegeerd door NBC. “Neem dit op in de geschiedenis. We zullen deze boodschap verspreiden. Daarom gaan we protesteren en zullen het niet daarbij laten”, aldus Edmonds.

Ambassade

De Turkse ambassade in Washington heeft in een brief aan NBC laten weten de journalistiek van de Amerikaanse zender tijdens de couppoging onacceptabel te vinden en eist rectificatie van NBC.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – NEW YORK

Jul 31, 2016
Loading posts...