<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
May 03, 2017

Putin: Banden met Turkije volledig hersteld

De Russische president Vladimir Putin heeft woensdag laten weten dat de betrekkingen met Turkije volledig zijn hersteld.

Dat zei hij in Sochi in aanwezigheid van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, die na India een dag later op uitnodiging van Putin in Rusland is.

“De Turks-Russische betrekkingen hebben een zeer speciaal karakter”, zei Putin, die Erdogan ook feliciteerde met de uitkomst van het Turkse referendum. “Een verbetering van de interne politieke situatie zal positief bijdragen aan onze band. Want de beslissingen die we gaan nemen zijn voor een groot deel strategisch, daar moeten onze parlementen mee instemmen.”

Putin Banden met Turkije volledig hersteld1

Syrië

De twee leiders troffen elkaar ook voor de situatie in Syrië. De Russische president gaf aan “tevreden te zijn dat er een gelegenheid is gecreëerd om over Syrië te praten.”

Erdogan sprak over het lot van de regio. “Beide landen hebben op dit moment belangrijke verantwoordelijkheden. Ik geloof dat de stap die Rusland en Turkije zullen zetten het lot van de regio zal veranderen”, aldus Erdogan.

Putin Banden met Turkije volledig hersteld2

Resultaat

De gesprekken hebben als resultaat opgeleverd dat de Syrische Idlib een veiligheidszone met een gesloten luchtruim gaat worden, aldus de beide leiders. Volgens Erdogan was dat nodig omdat Syriërs die gevlucht zijn uit Aleppo zich in Idlib bevinden en daar moeite hebben met overleven.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – SOCHI | Gepubliceerd: 03-05-2017

May 03, 2017
Loading posts...