<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Dec 21, 2018

Putin lovend over buitenlandse politiek Turkije

Moskou en Ankara zijn tot een compromis gekomen om de crisis in Syrië op te lossen, ondanks de onenigheid over sommige zaken, liet de Russische president Vladimir Putin donderdag weten.

Tijdens zijn traditionele eindejaarsconferentie, die is bijgewoond door meer dan 2.000 journalisten in de congreszaal van het Internationale Handelscentrum in Moskou, zei Putin: “Hoewel we het niet over alles eens zijn, kunnen we een compromis sluiten [over de crisis in Syrië].

“We zien dat onze Turkse partners een compromis sluiten met ons voor het welzijn van de situatie in Syrië, voor het welzijn van het tegengaan van terrorisme en ten behoeve van het versterken van onze banden”, sprak de Russische president.

Iran, Rusland en Turkije hebben de VN dinsdag een lijst gegeven met mogelijke leden van een commissie om de Syrische grondwet te herzien. De commissie zal eind 2018 of begin 2019 worden gevormd en zal een nieuwe impuls aan het vredesproces geven, zei Putin.

Putin bekritiseerde echter de afwachtende houding van de VN-gezant voor Syrië Staffan de Mistura bij het vormen van een constitutioneel comité. “Dat is moeilijk te begrijpen.”

Betrekkingen

Over de Russisch-Turkse betrekkingen zei Putin dat beide landen zich inzetten voor versterking van de bilaterale betrekkingen op verschillende gebieden, waaronder de strijd tegen terrorisme en de economie.

“Turkije streeft een onafhankelijk internationaal beleid na. We stellen dat zeer op prijs. Dit zorgt voor voorspelbaarheid en stabiliteit van de relaties.”

In die zin is de rol van de Turkse president groot, benadrukte Putin. “We hopen dat deze tendens wordt voortgezet onder de verdere leiding van de heer Erdoğan.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – MOSKOU | Gepubliceerd: 21-12-2018

Dec 21, 2018
Loading posts...