<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jun 09, 2019

Putin prijst samenwerking met Turkije, heeft boodschap voor Europa

President Vladimir Putin heeft vrijdag de samenwerking tussen Turkije en Rusland geprezen. Hij doelde op het TurkStream-project, dat Russisch gas naar Turkije zal transporteren.

“TurkStream bevindt zich in de laatste fase dankzij de politieke wil van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan”, zei Putin tijdens een economisch forum in St. Petersburg.

“Met het TurkStream-project worden vervoersroutes van gas naar Europa gediversifieerd. Onze Europese vrienden zullen hun aardgas via een andere route ontvangen, als ze dat willen”, zei de Russische president.

De TurkStream is een project dat Russisch gas vervoert via een pijpleiding onder de Zwarte Zee en via de landen Oekraïne, Bulgarije, Servië en Hongarije.

Het project bestaat uit twee lange pijplijnen, waarvan de eerste Turkije zal dienen met een capaciteit van 15,75 miljard kubieke meter, terwijl de tweede lijn bestemd is voor Europa. Elke pijpleiding is 930 kilometer lang en is op een diepte van 2.200 meter diep gelegd.

De offshoregasleiding heeft de grootste diameter ter wereld die op zulke diepten is aangelegd. De diepe pijplegging wordt uitgevoerd door Pioneering Spirit, ‘s werelds grootste bouwschip van een Zwitsers-Nederlandse offshorebedrijf.

VS

Putin zei ook dat de Amerikaanse pogingen om de Chinese technologiegigant Huawei in Europa te blokkeren en om de ‘Nord Stream 2’-projecten van Rusland te stoppen, gelijkwaardig zijn aan ‘economische plunderingen’.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ST. PETERSBURG | Gepubliceerd: 09-06-2019

Jun 09, 2019
Loading posts...