<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Dec 24, 2021

Putin: Profeet Mohammed beledigen is géén vrijheid van meningsuiting

Volgens de Russische president Vladimir Putin valt het beledigen van profeet Mohammed niet onder vrijheid van meningsuiting.

Dat zei hij tijdens zijn jaarlijkse persconferentie waar hij het ook over godsdienstvrijheid had.

Beledigingen aan het adres van de profeet zijn een “schending van de godsdienstvrijheid en de schending van de heilige gevoelens van mensen die de Islam belijden”, benadrukte Putin donderdag.

Putin had ook kritiek op het plaatsen van foto’s van nazi’s op websites zoals die met de titel ‘Het Onsterfelijke Regiment’ gewijd aan Russen die stierven in de Tweede Wereldoorlog.

De Russische leider zei dat deze daden aanleiding geven tot extremistische represailles, met als voorbeeld de aanval op de redactie van het tijdschrift Charlie Hebdo in Parijs na de publicatie van cartoons van de profeet.

Putin onderstreepte dat vrije meningsuiting zijn grenzen heeft en geen inbreuk mag maken op andere vrijheden. “Rusland is geëvolueerd als een multi-etnische en multi-confessionele staat.”

Dus Russen, zei hij, zijn gewend om elkaars tradities te respecteren. “In sommige andere landen is dit respect schaars”, aldus de Russische president.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 24-12-2021

Dec 24, 2021
Loading posts...