<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
May 26, 2018

Putin steunt Turkije tegen VS na JSF-dreigement

De Russische president Vladimir Putin heeft kritiek geuit op dreigementen van de VS richting Turkije. De Amerikaanse senaat spant zich al langer in de verkoop van JSF-toestellen (F-35) te verbieden aan Turkije nu dat land het Russische luchtverdedigingssysteem S-400 heeft gekocht.

“De VS voert op steeds meer landen druk uit. Nu tegen Turkije vanwege de S-400, wat absurd is”, zei Putin vrijdag tijdens een bijeenkomst met internationale persdiensten in St. Petersburg. “Wat is er mis mee dat NAVO-land Turkije heeft besloten het beste raketsysteem ter wereld aan te schaffen? Is dat een misdaad?”

De Russische president stelde dat het geen zin heeft om Turkije te bedwingen. “Door druk uit te oefenen op Erdoğan bereik je zeer moeilijk iets. Integendeel, dat maakt Erdoğan juist moediger die geen afbreuk doet aan zijn nationale belangen.”

Putin gaf aan dat Rusland al langer wapens verkoopt aan NAVO-landen en Griekenland gebruik maakt van het Russische S-300. “Ik heb moeite met het beschrijven van deze dreigementen. Deze houding tegen Turkije is zeer zeker onrechtvaardig.”

Turkije

Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken reageerde vrijdag dat de VS ook sancties kan verwachten als de verkoop van de JSF-toestellen niet doorgaat. “Dan zijn we genoodzaakt tegenstappen te ondernemen.”

Turkije maakt deel uit van het JSF-programma.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ST. PETERSBURG | Gepubliceerd: 26-05-2018

May 26, 2018
Loading posts...