<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Oct 10, 2016

Putin in Turkije: flinke samenwerking en gaspijpleiding op komst

De Russische president Vladimir Putin is maandag met een flinke delegatie naar Turkije gekomen voor het 23ste Wereld Energie Congres in Istanbul.

Na gesprekken met zijn Turkse collega Recep Tayyip Erdoğan en tussen de ministers van beide landen, zijn maandag ook de handtekeningen gezet voor de strategische belangrijke gaspijpleiding naar Turkije, Turkish Stream, die Russisch gas naar Europa zal transporteren.

putin-in-turkije-flinke-samenwerking-en-gaspijpleiding-op-komst-3

Naast het mega-energieproject, zien de beide landen graag dat het proces voor de Turkse nucleaire energiecentrale Akkuyu sneller doorgaat.

“De betrekkingen op het gebied van de defensie-industrie, politiek, economie, handel, toerisme en cultuur zal vanaf nu op een andere [betere] manier ontwikkelen tussen Turkije en Rusland”, gaf de Turkse president Erdoğan aan nadat hij naar eigen zeggen de hele dag lang druk in gesprek was met Putin.

putin-in-turkije-flinke-samenwerking-en-gaspijpleiding-op-komst-2

Syrië

De Turkse president sprak ook over Syrië met Putin: “We hebben elkaar opdrachten gegeven en het over de strategie gehad hoe de mensen in de Syrische Aleppo kunnen worden voorzien van humanitaire hulp en hoe er weer vrede kan heersen. Onze ministers van Buitenlandse Zaken, legerhoofden en inlichtingendiensten zullen binnenkort elkaar hierover spreken”, aldus Erdoğan.

putin-in-turkije-flinke-samenwerking-en-gaspijpleiding-op-komst

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 10-10-2016

Oct 10, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...