<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Feb 09, 2016

‘Putin vlucht weg van telefoon Erdogan’

Een verzoek van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan om met de Russische president Vladimir Putin telefonisch te spreken is afgewezen door Rusland. Erdoğan wilde Putin bellen nadat Rusland het Turkse luchtruim eind januari opnieuw had geschonden.

“Men vraagt zich daarom af waarom Putin steeds wegvlucht van de telefoon van Erdoğan”, zegt woordvoerder Ibrahim Kalın van het presidentieel paleis van Turkije.

Persvoorlichter van het Kremlin, Dmitri Peskov, zei dat “niemand uit Turkije tot nu toe contact wilde leggen met Rusland naar aanleiding van de luchtruimschendingen.”

webtf3eyuqchiq09evadopgwvsd

Kalın reageert daarmee ook op de kritiek dat Rusland op Turkije heeft: “Het niet willen opnemen van onze telefoontjes en daarna zeggen dat we geen contact met Rusland hebben opgenomen is iets wat Rusland lastig kan verklaren.”

wbe63f8qyec idujl2q4gradvs ct4wsd

“Rusland moet per direct stoppen met het steeds vals beschuldigen en zwartmaken van Turkije. Rusland moet zich verantwoorden voor de moord op de honderden onschuldige burgers in Syrië, waaronder veel vrouwen en kinderen. Nog eens tienduizenden mensen hebben na de recente Russische bombardementen moeten vluchten. Het moge inmiddels duidelijk zijn dat Rusland niet als doel heeft aanvallen op terreurgroep IS (Daesh) uit te voeren”, aldus Kalın.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden

Feb 09, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...