<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Feb 19, 2020

PVV krijgt veeg uit de pan van Öztürk (DENK)

DENK vindt de oprichting van een politieke partij om kindermisbruik te legaliseren onacceptabel en vroeg daardoor deze week een debat aan in de Tweede Kamer. Aanleiding is een recente omstreden NPO-uitzending waarin een pedofiel openlijk aangaf pedofilie te willen legaliseren.

Namens DENK vroeg Selçuk Öztürk om een brief en een debat met de minister van Binnenlandse Zaken. “We moeten onze kinderen beschermen tegen dit soort gekken.”

PVV-lid Martin Bosma zorgde tijdens de stemronde voor irritatie in de Kamer door niet inhoudelijk te reageren. Hij zei dat hij “het op zich fijn vindt dat de heer Öztürk Nederlandse televisie kijkt”. “Geen steun [voor het debat]”, liet Bosma namens de PVV weten.

“Wat is dit voor een opmerking?”, reageerde Öztürk richting Kamervoorzitter Khadija Arib. “Blijkbaar wil de PVV pedofilie ook legaliseren”, haalde het DENK-Kamerlid uit, knikkend en wijzend in de richting van Bosma.

Andere grote partijen steunden het debatverzoek ook niet, maar verzochten eerst om een brief. Wel veroordeelden ze de uitspraken die aan bod kwamen tijdens de uitzending van NPO.

“Kamer spreekt zich uit tegen deze walgelijke uitspraken, op de PVV na. Jammer”, aldus Öztürk.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | Gepubliceerd: 19-02-2020

Feb 19, 2020
Loading posts...