<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Oct 06, 2020

Qatar deelt geld uit aan 100.000 Palestijnse families

Qatar is dinsdag begonnen met het uitbetalen van de laatste tranche van financiële subsidies aan 100.000 behoeftige Palestijnse families in de Gazastrook, die sinds 2007 een verwoestende Israëlisch-Egyptische blokkade ondergaat.

Het Comité voor de Wederopbouw van Gaza, gelieerd is aan het ministerie van Buitenlandse Zaken van Qatar, verklaarde dat elk gezin 100 dollar zal ontvangen.

“Het proces zal rekening houden met de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen om de veiligheid van de begunstigden te waarborgen.”

De Palestijnen stonden dinsdag in de rij bij postkantoren in de verarmde wijk om hun betalingen in ontvangst te nemen. Armoede en werkloosheid in het geblokkeerde gebied zijn tot ongekende niveaus gestegen. De situatie zal waarschijnlijk verslechteren door de coronacrisis.

Qatar is een belangrijke donor voor Palestijnen geworden. Het olierijke emiraat voert een aantal gezondheids- en onderwijsprojecten uit in Gaza, waaronder het Al Fakhoora-programma om jongeren onderwijsmogelijkheden te bieden.

Israël is genoodzaakt de Qatarese hulp toe te staan om de strip binnen te komen als onderdeel van een informele overeenkomst tussen Hamas en Israël in november 2018.

Volgens de VN is ongeveer 80 procent van de bevolking van Gaza afhankelijk van humanitaire hulp.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 06-10-2020

Oct 06, 2020
Loading posts...