<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 12, 2018

Qatar geeft Turkije megagroot regeringstoestel cadeau

Dat de Qatarese emir Tamim bin Hamad al-Thani een grote fan is van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan, is algemeen bekend. Dat werd nogmaals op zeer unieke wijze bewezen. Al-Thani heeft namelijk Erdoğan een zeer groot vliegtuig cadeau gegeven: de peperdure Boeing B747-8 in very VIP-uitvoering (VVIP), het grootste toestel van Boeing.

Dat melden meerdere Turkse nieuwsdiensten.

De jumbojet is inmiddels geland op de tweede luchthaven van Istanbul, Sabiha Gökçen. Het vliegtuig, dat normaal plaats biedt aan meer dan 400 passagiers, kan 76 gasten meenemen en wordt gezien als een vliegend paleis.

De piloten van het type vliegtuig dat geen enkele Turkse luchtvaartmaatschappij bezit, komt van Turkish Airlines. Die stelde zijn piloten van het type B777 beschikbaar, waarvan de cockpit bijna identiek is aan het nieuwe prestigieuze regeringstoestel van Turkije. Na bekendmaking van het cadeau is ook gemeld dat die piloten al zijn getraind voor de B747-8 VVIP.

Het vliegtuig krijgt een nieuwe verflaag en zal net als de andere regeringstoestellen van Turkije rood-wit worden met de Turkse vlag op de staart. Turkije bezit twee andere grote regeringstoestellen, de Airbus A330-200 (TC-TUR) en viermotorige A340-500 (TC-CAN).

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 12-09-2018

Sep 12, 2018
Loading posts...