<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Mar 15, 2018

Qatar kiest voor Turkije in aanschaf onbemande vliegtuigen: ‘Beste in zijn klasse’

Het succesvolle Turkse Bayraktar TB2 bewapende onbemande vliegtuig (UAV) is ook opgemerkt door Qatar. Die koos deze week voor de Turkse UAV bovenop die van de VS, Europa en China.

Dat werd deze week bekend tijdens de defensiebeurs DIMDEX in Doha.

De Turkse defensie-industrie boekt hiermee zijn eerste succes in export van onbemande vliegtuigen, is gemeld tijdens de handtekeningsceremonie. Die werd ook bijgewoond door autoriteiten van het Qatarese leger en luchtmacht. Het gaat om zes drones van volledig Turkse makelij.

Naast de drones bevat het grote exportpakket ook lanceerplatforms, grondcentrales en UAV-simulatoren, ook allen van Turkse makelij. De software en opslagsystemen zijn ook volledig Turks, is verklaard. Ook zullen Turkse ingenieurs en UAV-piloten twee jaar lang het Qatarese leger in hun nieuwe aanwinst bijstaan.

De Turkse UAV wordt gezien als de meeste geavanceerde in zijn klasse als het gaat om automatisering en prestaties. Het Turkse leger en politie maakt er sinds 2015 actief gebruik van, zo ook tijdens de huidige militaire missie Olijftak in Noord-Syrië.

“Qatarese autoriteiten hebben ook gekeken naar de Amerikaanse, Europese en Chinese technologie en UAV-systemen. Uiteindelijk kozen ze voor de Turkse variant”, reageerde de Turkse CEO van de dronebouwer.

Export

Qatar heeft deze week ook bestellingen geplaatst bij andere Turkse bedrijven en scheepsbouwers. Het Qatarese leger krijgt naast de drones 17 grote patrouilleboten, twee oorlogsschepen voor trainingsdoeleinden en 85 pantservoertuigen uit Turkije.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – DOHA | Gepubliceerd: 15-03-2018

Mar 15, 2018
Loading posts...