<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Sep 16, 2020

Qatar weigert normalisatie met Israël

Qatar zal zich niet aansluiten bij zijn Golfburen om de diplomatieke betrekkingen met Israël te normaliseren totdat de Palestijnse zaak is opgelost.

“We denken niet dat normalisatie de kern van dit conflict is en daarom kan het ook niet het antwoord zijn”, verklaarde Lolowah Alkhater, woordvoerster van het Qatarese ministerie van Buitenlandse Zaken, tegen Bloomberg.

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE), Bahrein en Israël hebben de door de VS gesponsorde deals dinsdag in het Witte Huis ondertekend.

De normalisatiepogingen zijn omstreden en zijn met klem veroordeeld door de Palestijnen. Die zeggen dat dergelijke overeenkomsten de Palestijnse zaak niet dienen en hun rechten negeren.

Wat de Golfcrisis betreft, zei Alkhater dat de inspanningen, gesteund door Koeweit, nog geen omslagpunt hebben bereikt.

Golfcrisis

“In de afgelopen maanden zijn er berichten en bemiddelaars heen en weer gegaan”, zei ze. “Het is heel vroeg om over een echte doorbraak te praten”, maar “de komende weken zullen misschien iets nieuws onthullen”, voegde ze eraan toe en gaf geen verdere toelichting.

Saudi-Arabië, de VAE, Bahrein en Egypte hebben de diplomatieke betrekkingen met Qatar verbroken en hebben in 2017 een land-, zee- en luchtblokkade opgelegd.

De vier staten beschuldigen Doha ervan “militante groeperingen te steunen”, een beschuldiging die luidruchtig wordt ontkend door Qatar, waarin het door Saudi geleide embargo wordt beschreven als een schending van het internationaal recht.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 16-09-2020

Sep 16, 2020
Loading posts...