<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
May 10, 2018

Rabbijn vanuit Turkije: ‘Zionisme moet verdwijnen, zionisten zijn nep-Joden’

De antizionistische rabbijn Yisroel Dovid Weiss wil dat de zionistische regering in Israël verdwijnt en noemt zionisten afvallige nep-Joden. “Niet elke Jood is een zionist.”

Dat zei hij tijdens een conferentie van een universiteit in Istanbul.

Weiss laat weten dat de huidige regering in Israël zich schuldig maakt aan misdaden en Palestijnen onderdrukt. “In Gaza is sprake van een grote en vreselijke Israëlische blokkade waar de mensheid gevoelloos voor blijft. Het moet goed tot ons doordringen dat daar sprake is van een groot probleem. Dit heeft niets te maken met conflicten tussen geloofsovertuigingen. Daar is namelijk geen sprake van.”

De rabbijn waarschuwt dat de Israëlische regering iedereen die zich uitspreekt tegen de bezetting van Palestina gelijk antisemitisch noemt. “Ze denken namens alle Joden te spreken. Mijn doel is om het ware gezicht van het echte Jodendom te tonen. Het Jodendom is 3.000 jaar oud. Zionisme is een ideologie die 140 jaar geleden is gecreëerd.”

De Joodse geleerde vertelt wie de zionisten volgens hem daadwerkelijk zijn. “Zionisten zijn geen gelovige Joden. Zij zijn afvallige Joden. Zij haten echte Joden. Zij keren zich tegen God en zijn walgelijke racisten en nationalisten geworden. Het zijn nep-Joden. Helaas misbruiken ze Joodse symbolen voor eigen doelen. Ze zeggen dat ze dit (landjepik) in naam van God doen en dat God dat wil. Dat is niet de waarheid.”

Weiss stelt ook dat de Israëlische regering fascistisch en wreed is. “Israël claimt de Joodse staat te vertegenwoordigen. Ik accepteer zo’n Joodse staat niet. Ze zeggen dat God de Joden niet kan beschermen en dat ze dat als staat zelf moeten doen. Deze Joden keren zich tegen God. Wij dienen met iedereen in vrede te leven, waar we ook leven.”

De rabbijn denkt dat de zionistische regering in Israël vanwege misdaden gestraft zal worden door God. “Joden zijn eerder door God veroordeeld tot ballingschap. God verbiedt Joden een staat te stichten. Joden hebben God belooft niet terug te keren naar Palestina. De Joden kunnen weer door God verbannen worden vanwege misdaden van zionistisch Israël.”

“Wij staan volledig achter het Palestijnse volk. Wij wensen van God dat de zionistische regering verdwijnt. Wij willen dat Palestijnen in volle vrijheid in hun eigen land kunnen leven. Wij Joden willen in vrede leven met iedereen. Moge dit duidelijk zijn: echte Joden in Israël worden zwaar onder druk gezet en zelfs mishandeld. De mondiale media moet hier werk van maken en een halt toeroepen aan Israël”, aldus rabbijn Weiss.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 10-05-2018

May 10, 2018
blog comments powered by Disqus
Loading posts...