<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Apr 22, 2019

Rechtbank gooit Joodse kolonisten huis uit

Een Israëlische rechtbank heeft Joodse kolonisten bevolen om een van Palestijnen overgenomen huis in de stad Hebron (Al-Khalil) te ontruimen.

Dat meldt de Israëlische krant Haaretz.

Volgens de krant heeft het Hof van Justitie van Jeruzalem kolonisten bevolen om het huis van de familie Bakri, na meer dan een decennium, te verlaten in het district Tel Rumeida in de oude stad van Hebron.

Na de verkoop in de vroege jaren 2000 aan een beleggingsmaatschappij is met behulp van vervalste documenten het huis overgenomen door Joodse kolonisten, zo meldde de krant.

In een uitspraak verwierp maandag het hof naar verluidt de bewering van de kolonisten dat, gezien hun langdurige bezetting van het onroerend goed en hun uitgaven om het te verbeteren, het eigendom in hun bezit zou moeten blijven.

De rechtbank beval de kolonisten ook om de Palestijnse familie 580.000 Israëlische shekels (zo’n 160.000 dollar) aan schadevergoeding te betalen, aldus Haaretz.

Onder de Oslo-akkoorden van 1994 tussen Israël en de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie, is 20 procent van Hebron – een historisch Arabische stad – gereserveerd voor Joodse kolonisten.

Israël heeft een sterke militaire aanwezigheid rond de oude stad van Hebron met het ogenschijnlijke doel om kolonisten te beschermen, waardoor er wrijving ontstaat met Palestijnse inwoners, voor wie verboden is om veel van de hoofdwegen van de stad te gebruiken.

Internationale wetgeving beschouwt alle Israëlische nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever, waaronder Hebron, als illegaal.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – JERUSALEM | Gepubliceerd: 22-04-2019

Apr 22, 2019
Loading posts...