<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Apr 30, 2016

Record tussen Boeing en Turkish Airlines

Boeing gaat dit jaar een recordaantal nieuwe vliegtuigen afleveren aan Turkish Airlines. Dat meldt de Turkse luchtvaartmaatschappij.

De Amerikaanse vliegtuigbouwer gaat dit jaar 26 bestelde vliegtuigen (6 Boeing 777-300ER’s en 20 Boeing 737NG’s) afleveren aan Turkish Airlines, waarvan 25 al zijn gearriveerd in Turkije. Dat aantal (26) is het hoogste voor Turkije in een jaar.

Turkish Airlines meldt dat de enorme groei van de maatschappij te maken heeft met het aantal vliegbestemmingen waarvoor nieuwe vliegtuigen nodig zijn. “Dankzij deze nieuwe vliegtuigen zullen we nog meer groeien”, zegt Ahmet Bolat van de investeringsdivisie van Turkish Airlines.

Boeing meldt dat ze trots zijn dat de Turkse luchtvaartmaatschappij de vliegtuigbouwer vertrouwt. “We zijn trots dat we ook een rol mogen spelen bij de ambitieuze groeiplannen van Turkish Airlines, waarmee we een sterke relatie hebben”, aldus de vicepremier van Boeing European Sales Monty Oliver.

Turkish Airlines wil tussen 2018 en 2030 ruim 200 extra vliegtuigen bestellen en deze samen met de huidige vloot van meer dan 310 vliegtuigen bijeen brengen in het grootste vliegveld ter wereld, dat in Istanbul wordt gebouwd.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL

Apr 30, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...