<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Dec 31, 2015

Recordjaar Joodse emigratie naar Israël: 9.000 dollar per echtpaar stimulering

De Joodse emigratie naar Israël heeft in 2015 een twaalfjarig record verbroken. Meer dan 30.000 Joden zijn dit jaar geëmigreerd naar Israël, blijkt uit cijfers van het Joods Agentschap en het Israëlische ministerie van Immigratie. Vorig jaar waren dat er 27.500.

Het merendeel van de Joden die heeft besloten om in Israël te wonen komt uit Frankrijk (7.900), gevolgd door Oekraïne (7.000) en Rusland (6.600).

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft eerder dit jaar alle Europese Joden opgeroepen te gaan emigreren naar Israël.

Het Joods Agentschap en het Israëlische ministerie van Immigratie werken gecoördineerd samen en geven veel geld uit om de Joden die in een ander land wonen te overtuigen om naar Israël te verhuizen. Zo blijkt uit de website van het Israëlische ministerie van Immigratie dat naast belastingverlagingen en sociale hulp Joodse echtparen een bedrag van 9.000 dollar ontvangen als ze in Israël komen wonen. Alleenstaande Joden krijgen 4.750 dollar steun.

web4tgrwvfsc

Een groot deel van de Joden die in Israël komen wonen worden op Palestijns grondgebied, dat bezet is door Israël, gepositioneerd. Premier Netanyahu beloofde eerder aan de emigrerende Joden hen een plek te zullen geven in de als illegaal aangemerkte nederzettingen op de bezette Westelijke Jordaanoever van Palestina.

webfewdscx

Deze politiek heeft ervoor gezorgd dat er op dit moment 200.000 Israëlische kolonisten in nederzettingen wonen in de bezette Oost-Jeruzalem. Op de bezette Westelijke Jordaanoever is dat aantal 400.000.

web13reqfwdsvc

Meer dan de helft van de Palestijnse bevolking (957.000 mensen) is destijds in 1948 door de bezetting van Palestina door Israël gedwongen geraakt om hun land te verlaten en is in een asielzoekerspositie beland, blijkt uit een rapport van de Verenigde Naties.

web32ewdsfc

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – JERUZALEM

Dec 31, 2015
Loading posts...