<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Apr 04, 2017

‘Recordopkomst Turkse Nederlanders verwacht’

Nu ook 250.000 Turkse Nederlanders vanaf 5 tot en met 9 april kunnen gaan stemmen voor het Turkse referendum, wordt van hun een wereldrecord verwacht als het gaat om de opkomst.

Dat zei het Turkse parlementslid van de regeringspartij Mustafa Yeneroğlu in Rotterdam tegen de Turkse en Nederlandse pers.

“We verwachten een opkomst van meer dan 60 procent van Turkse Nederlanders, wat een wereldrecord zou betekenen”, sprak Yeneroğlu, die tevens voorzitter is van de Turkse parlementaire onderzoekscommissie voor mensenrechten.

‘Recordopkomst Turkse Nederlanders verwacht’1

De Turkse parlementariër gaf ook informatie over hoeveel Turken in Europa inmiddels hun stem hebben uitgebracht. “Tot nu toe hebben van de 2,2 miljoen stemgerechtigden 602.000 Europese Turken gestemd. Aangezien 60 procent pas tegen het einde hun stem uitbrengt met nog zes dagen te gaan, kunnen we een buitenlandse opkomst van meer dan 1,3 miljoen Turken verwachten.”

Turkse Nederlanders kunnen tussen 5 en 9 april in Den Haag, Deventer en Amsterdam hun ja- of nee-stem uitbrengen. (KLIK voor adresgegevens)

De 18 punten waar het Turkse referendum over gaat: KLIK

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ROTTERDAM | Gepubliceerd: 04-04-2017

Apr 04, 2017
Loading posts...