<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Oct 20, 2018

Renault trekt portemonnee open voor Turkije

Het Turks-Franse conglomeraat Oyak-Renault zag vrijdag de bouw starten van een nieuwe fabriek in de industriële provincie Bursa. Daar werd de basis van een spuitgietfabriek voor de nieuwe motoren van Renault gelegd.

In de fabriek ter waarde van honderd miljoen euro zullen aluminium motorblokken worden geproduceerd voor de hightech nieuwe generatie motoren voor hybride voertuigen, liet Mustafa Varank, de Turkse minister van Industrie en Technologie, tijdens de speciale bouwceremonie weten.

“De investering is in het kader van het zogeheten projectmatig incentivesysteem (staatssteun) gedaan”, merkte de Turkse minister op. “De fabriek zal bijdragen aan de werkgelegenheid en de export. Ook wordt jaarlijks het handelstekort van Turkije met 2,3 miljard dollar verminderd.”

Naast de productie van motorblokken zullen de nodige onderdelen worden geleverd door binnenlandse fabrikanten en leveranciers, benadrukte Varank.

Nicolas Maure, senior vice-president van Renault, zei dat de fabriek de eerste stap is in de toekomstige investeringsplannen van het bedrijf in Turkije. Het bedrijf vernieuwde de samenwerking met Oyak voor de komende 27 jaar, benadrukte Maure.

Oyak-Renault, opgericht in 1969, produceert jaarlijks 360.000 auto’s en 750.000 motoren. Het Turks-Franse conglomeraat heeft tot nu toe meer dan zes miljoen auto’s gebouwd in Turkije.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BURSA | Gepubliceerd: 20-10-2018

Oct 20, 2018
Loading posts...