<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Mar 21, 2020

Rode Kruis China: Waar is Italië mee bezig?

De voorzitter van het Chinese Rode Kruis Chen Zu kan het niet bevatten dat Italië niet de juiste maatregelen neemt tegen het nieuwe coronavirus. Hij vindt het beleid van de Italianen “te losjes”, reageerde hij tijdens zijn bezoek aan Italië.

“Ik weet niet wat men hier probeert te doen of denkt, maar we moeten hier de tijd per direct stoppen. Het openbaar vervoer ligt niet plat, mensen lopen nog steeds rond en verzamelen zich in openbare gebouwen. Ik zag veel mensen zonder maskers”, waarschuwde Zu.

Alle sociale activiteiten dienen gestopt te worden. Iedereen moet thuis blijven en zichzelf beschermen, benadrukte Zu. “We moeten alle voorzorgsmaatregelen nemen. Het menselijk leven is hier onze belangrijkste prioriteit. Het is een maand geleden dat de stad in Wuhan compleet is afgesloten, waarna we gericht [het virus] konden bestrijden en mensen konden behandelen.”

In Italië zijn tot nu toe 47.021 mensen besmet met COVID-19, waar 4.032 mensen aan zijn gestorven, meer dan in China waar het virus vandaan komt.

Wereldwijd liggen de aantallen, per zaterdagmiddag, op 287.962 besmettingen in 186 landen en 11.946 doden. 93.624 mensen zouden zijn genezen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 21-03-2020

Mar 21, 2020
Loading posts...