<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Sep 03, 2022

Roemenië wil 18 Turkse robotvliegtuigen kopen

Roemenië heeft interesse getoond in het kopen van 18 van de beroemde Turkse gevechtsdrones die bekend staan ​​als Bayraktar TB2’s, lieten lokale bronnen donderdag weten.

Het Roemeense ministerie van Defensie heeft naar verluidt parlementaire goedkeuring gevraagd voor de aankoop van 18 van de onbemande luchtvaartuigen.

Een petitie ingediend door het ministerie zei dat het land met behulp van de drones hoopt de aan Roemenië gegeven capaciteitsdoelen te implementeren in het NAVO-defensieplanningsproces en dat het programma zal helpen bij het bereiken van doelen voor de transformatie van het Roemeense leger tegen 2040.

Na het goedkeuringsproces zullen de gesprekken over de aankoop van 300 miljoen euro tussen de twee landen starten.

De in Turkije gemaakte drones zijn bewezen gamechangers en hebben bekendheid verworven in de strijd om Karabach in de herfst van 2020, waarbij bezetter Armenië na zo’n dertig jaar is weggejaagd uit de regio en Azerbeidzjan zijn eigen grondgebieden terug kon krijgen, in Libië, waarbij Frankrijk indirect rake klappen kreeg, en in de huidige oorlog in Oekraïne.

Met name die geopolitieke ontwikkelingen hebben geïnteresseerde kopers aangetrokken, waaronder mede-NAVO-lid Polen. De teller staat voor nu op 24 landen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 03-09-2022

Sep 03, 2022
Loading posts...