<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Mar 28, 2021

Rotterdammers de straat op tegen racistische agenten, eisen ontslag

In Rotterdam hebben zich zondag honderden demonstranten verzameld aan het politiebureau op het Marconiplein. Ze eisen het ontslag van omstreden agenten die zich racistisch hebben uitgelaten over burgers, met name over de moord op de 16-jarige Hümeyra.

De betoging is georganiseerd door de partij BIJ1. Ook zijn er meer dan 6.700 handtekeningen verzameld.

De agenten in kwestie hebben voor een enorme woede gezorgd bij met name de Turkse gemeenschap in Nederland. Een van die ambtenaren appte ‘weer een Turk minder’, de druppel die de emmer deed overlopen. Excuses worden gezien als krokodillentranen zolang de agenten hun functie mogen blijven vervullen, is een veelvoorkomende reactie.

De betrokken agenten hebben “spijt”, maar zijn niet ontslagen omdat ze “grote dienders” zouden zijn. Tot grote woede van de Rotterdamse DENK-fractie. “We hebben niets aan excuses. Racistische en discriminerende agenten verdienen geen tweede kans”, haalde raadslid Enes Yiğit uit. “De agenten in kwestie moeten ontslagen worden.”

Aboutaleb

Burgemeester Aboutaleb heeft ook voor grote woede gezorgd onder de gemeenschap. “De agenten verdienen een tweede kans”, zei hij. “Dit is waanzin”, reageerde DENK daarop. Sociale media staan vol negatieve reacties op de uiting van de Rotterdamse burgervader.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 28-03-2021

Mar 28, 2021
Loading posts...