<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Dec 17, 2015

Rusland afhankelijk van Turkse producten

Rusland heeft ondanks beperkingen op de invoer van Turkse producten als gevolg van economische sancties tegen Turkije niet op alle Turkse producten een sanctie kunnen opleggen.

De Russische minister van Handel en Industrie Denis Manturov zegt dat ze niet van plan zijn om de invoer van licht industriële producten zoals witgoed te beperken vanuit Turkije. Manturov geeft aan dat deze producten belangrijk zijn voor Rusland.

Uit cijfers van het Turkse statistiekbureau TÜİK blijkt dat Rusland in de eerste tien maanden van dit jaar 38,5 miljoen dollar heeft uitgegeven aan Turkse wasmachines, vaatwassers, ovens en stofzuigers. Turkije wordt gezien als het productiecentrum van witgoed in Europa.

webgscx

De voorzitter van de Vereniging van Turkse Witgoedproducenten (TÜRKBESD) Ergün Güler zegt dat het uitsluiten van hun producten in de sancties ten gunste van Rusland zelf is: “Turkije is de grootste producent van witgoed in Europa als het gaat om de aantallen. Er wordt gebruik gemaakt van geavanceerde technologie tijdens de productie. Het besluit van Rusland is in hun eigen voordeel.”

Ook heeft Rusland voor 64 miljoen dollar aan Turkse schoenen ingevoerd, wat elf procent is van de totale Russische schoenenimport.

webt2ewdsvcx

De voorzitter van de Vereniging van Turkse Schoenproducenten (TASD) Hüseyin Çetin zegt dat Rusland een grote order heeft geplaatst voor zijn zomercollectie in 2016. “De Russen geven aan dat Turkse schoenen het meest bij hun passen als het gaat om vorm en hun mode. Ze weten ook dat het veel duurder zal uitvallen als ze besluiten Italiaanse schoenen te importeren. De Turkse schoenen, die altijd op tijd worden geproduceerd en geleverd, hebben zich bewezen in de Russische markt”, zegt Çetin.

Dinsdag werd bekend dat Rusland vrachtwagens met Turkse onderdelen de douane weer liet passeren nadat de Russische autoproductie gevaar liep.

Ook werd de import van Turkse groente en fruit werd aan banden gelegd door Rusland. Premier Dmitri Medvedev gaf aan dat de prijzen van veel producten zijn gestegen.

web3qfeadxz

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

Dec 17, 2015
blog comments powered by Disqus
Loading posts...