<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 24, 2018

‘Rusland en Turkije bouwen aan nieuwe wereld, leiders Saudi-Arabië wahabisten’

Volgens voormalig generaal en militair expert Aleksandr Vladimirov bouwen Rusland en Turkije gezamenlijk aan een nieuwe wereldorde.

Dat zei hij deze week tijdens een forum van het Russische onderzoeksinstituut RUSEN in de Russische ambassade in Ankara.

Hij doelde op de recente ontwikkelingen van de gaspijpleiding TurkStream, waar de bouw aan zeekant deze week is voltooid en ceremonieel is geopend door de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan en zijn Russische collgea Vladimir Putin. “In termen van strategie legden zij daarmee de basis van een nieuwe wereldarchitectuur.”

Volgens Vladimirov lossen Turkije en Rusland veel op met gezonde dialoog. “Rusland en Turkije bouwen samen aan een nieuwe wereld. Met dialoog kan alle problemen op de wereld worden opgelost. Alle landen moeten dit goed snappen.”

Veiligheids- en defensie-expert bij de Russische raad van internationale betrekkingen RIAC, İlya Kramnik, merkte op dat de Turkse defensie-industrie in korte tijd grote vooruitgang heeft geboekt. “Turkse defensieproducten trekken ook de aandacht van Rusland.”

Wahabisme Saudi-Arabië

Ook kwam tijdens het forum aan bod het wahabisme in Saudi-Arabië. De gepensioneerde Russische ambassadeur İgor Melikhov benadrukte dat het wahabisme in Saudi-Arabië in de praktijk een proces van erosie aan het ondergaan is.

“De religieuze mechanismen in Saudi-Arabië gebruiken de macht van de staat om haar missie uit te voeren. De staatsstructuren gebruiken religie om hun functies met succes te vervullen. Hoewel religieuze leiders uit de regering zijn weggehaald, kunnen we niet zeggen dat de leiders van Saudi-Arabië geen wahabisten zijn”, aldus Melikhov.

De Russische ambassadeur merkte ook op dat vorig jaar 20,4 miljoen moslims op pelgrimstocht naar Mekka zijn gegaan. “23.500 daarvan waren Russisch.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 24-11-2018

Nov 24, 2018
Loading posts...