<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
May 02, 2019

Rusland kan Sukhoi’s verkopen aan Turkije

Rusland is bereid om Turkije van het nieuwste Su-57-gevechtsvliegtuig te voorzien mocht Ankara tot een koopbesluit overgaan.

Dat zei de CEO van het Russische staatsdefensiebedrijf Rosteh donderdag.

Zijn opmerking komt in een tijdsperiode waarin de Verenigde Staten Turkije openlijk bedreigen met het mogelijk niet leveren van JSF’s (F-35), de westerse versie van het jachttoestel. Turkije is een aanzienlijke partner van het JSF-programma.

“Als Turkije de Su-57 wil aanschaffen, zijn we bereid tot samenwerking”, zei de Russische bestuursvoorzitter Sergey Chemezov in een exclusief interview in Moskou. “Turkije is een aantrekkelijke markt voor de Su-57. Het toestel heeft toestemming voor export gekregen.”

Ook liet hij weten dat Turkije eind dit jaar het Russische raketafweersysteem S-400 ontvangt. “We zien allemaal hoe Turkije vanwege de deal onder druk is komen te staan. Ankara blijft een zeer direct en consistente houding hanteren. Eind dit jaar wordt de S-400 afgeleverd. De deal is zeer belangrijk voor beide landen.”

Het feit dat Turkije niet zwicht voor de westerse druk laat zien dat “de Turkse regering en president Recep Tayyip Erdoğan een onafhankelijk buitenlandbeleid voeren”, vertelde Chemezov.

Ook merkte de Russische CEO op dat Turkije geïnteresseerd is in de nog geavanceerdere S-500 en projectpartner kan worden. “Dat is een aangenaam verzoek. De S-500 is het nieuwste en unieke luchtverdedigingssysteem van Rusland. Beide landen hebben de competentie om ook op dit gebied de technologische samenwerking te ontwikkelen.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – MOSKOU | Gepubliceerd: 02-05-2019

May 02, 2019
Loading posts...