<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Feb 22, 2023

Rusland: Oorlog eindigt als VS stopt met wapenlevering Oekraïne

De oorlog in Oekraïne zal eindigen als de VS stopt met het leveren van wapens aan Kiev, stelde het plaatsvervangend hoofd van de Russische Veiligheidsraad woensdag.

Naar aanleiding van toespraken van de Russische president Vladimir Putin en de Amerikaanse president Joe Biden op dinsdag, reageerde Dmitry Medvedev op Telegram dat Putin een langverwachte beslissing aankondigde om de deelname van Rusland aan het nieuwe Strategische Wapenverminderingsverdrag (START) op te schorten, terwijl Biden “de Russische mensen bekritiseerde voor een menigte Polen”.

Medvedev, ook een voormalig president en premier, zei dat de Russische opschorting van het nieuwe START-verdrag een enorme weerklank zal hebben over de hele wereld in het algemeen en in de VS in het bijzonder.

Volgens de topambtenaar heeft de VS tot nu toe “gigantische hoeveelheden wapens” geleverd aan Oekraïne en gewerkt aan “het verslaan, in bedwang houden en vernietigen van Rusland”.

“Deze conclusie (veiligheidsstabiliteit staat los van het conflict in Oekraïne) is erger dan een misdaad. Het is een grove fout van de Amerikanen. Een fout die voortkomt uit hun ‘mania grandiosa’, hun gevoel van superioriteit en straffeloosheid.”

“Het is tenslotte voor alle redelijke krachten duidelijk dat als de VS Rusland wil verslaan, we op de rand van een wereldwijd conflict staan. Als de VS Rusland wil verslaan, dan hebben we het recht om ons met elk wapen te verdedigen, inclusief kernwapens”, benadrukte Medvedev.

Hij zei verder dat Rusland zijn deelname aan het verdrag opschort, zodat het Westen de Russen niet op het slagveld zou kunnen verslaan. Ook drong hij er bij de Amerikaanse elites op aan “na te denken over wat ze hebben gedaan”.

“We zullen ook de reactie volgen van andere nucleaire mogendheden die deelnemen aan de NAVO: Frankrijk en Groot-Brittannië. Hun strategische nucleaire strijdkrachten werden meestal niet opgenomen in de balans van kernkoppen en -dragers bij de voorbereiding van overeenkomsten tussen de VS en de USSR (die het START-verdrag in 1991 hadden gesloten). Het is hoog tijd om dit te doen,” merkte hij op.

Medvedev noemde de toespraak van Biden in Warschau “een preek op de voor Amerika traditionele Messiaanse manier, aangepast voor seniele seniliteit”.

“Het zag er oneerlijk en belachelijk uit. Wie is deze vreemde oude man die met een verwarde blik uit Polen spreekt? Waarom spreekt hij de mensen van een ander land aan in een tijd dat hij veel binnenlandse problemen heeft?”

“Wat is onze reden om te luisteren naar een politicus uit een vijandige staat die haat uitstraalt tegen ons vaderland? Waarom zouden Russische burgers de leider van de VS geloven, die in de twintigste en eenentwintigste eeuw het grootste aantal oorlogen heeft ontketend, maar ons van agressiviteit verwijt?”, vroeg Medvedev zich af.

Hij vertelde verder dat de VS de internationale inspanningen leiden, verenigd door een doel om “Rusland een strategische nederlaag toe te brengen”. Hij noemde Biden’s opmerkingen over het einde van de oorlog voor het geval dat Russische troepen zich terugtrekken “verfijnde leugens”.

“Als Rusland stopt met zijn speciale operatie, zonder de overwinning te behalen, zal er geen Rusland zijn. Rusland zal dan verscheuren. Als de VS stopt met het leveren van wapens aan het regime in Kiev, zal de oorlog eindigen”, aldus Medvedev.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 22-02-2023

Feb 22, 2023
Loading posts...