<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 05, 2019

Rusland stelt voor dat Turkije toetreedt tot club wereldmachten G7

De Russische president Vladimir Putin zei donderdag dat Turkije, gezien zijn rol in internationale zaken, zich kan toevoegen aan de Groep van Zeven (G7), het intergouvernementele forum van zeven vooraanstaande industriële staten.

Tijdens een plenaire vergadering van het Eastern Economic Forum in Vladivostok zei Putin, reagerend op een voorstel van de Amerikaanse president Donald Trump voor mogelijke terugkeer van Moskou naar de groep van ‘s werelds topeconomieën, dat China en India ook geschikte leden zijn.

Rusland werd in 2014 geschorst van de G8 vanwege de annexatie van de Krim en zijn politieke en militaire steun voor separatisten in Oost-Oekraïne. De groep heet nu G7.

De Russische president zei dat alle deelnemers aan de vergadering tijdens besprekingen het erover eens waren dat de behandeling van sommige onderwerpen, zoals conflicten in het Midden-Oosten, “interessanter” is in een breder formaat dan de G8.

“Dit suggereert dat moderne problemen niet opgelost kunnen worden zonder landen zoals India en China”, zei Putin. “De inspanningen van Turkije zijn ook in trek en passend gezien zijn rol in internationale aangelegenheden en in de regio”, liet Putin weten, eraan toevoegend dat de G20 momenteel “de meest representatieve organisatie” is voor het aanpakken van de internationale problemen.

Het Eastern Economic Forum is een jaarlijks internationaal forum om buitenlandse investeringen in het Russische Verre Oosten aan te moedigen. Het Russische leiderschap gebruikt het evenement ook om internationale en regionale kwesties te bespreken.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – MOSKOU | Gepubliceerd: 05-09-2019

Sep 05, 2019
Loading posts...