<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Mar 07, 2019

Rusland: Turkije vastbesloten Syrië te redden

Turkije is vastbesloten om de soevereiniteit en territoriale integriteit van Syrië te verdedigen, zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken woensdag. Het land werkt de opdeling en verscheuring van Syrië in terreurstaten in voordeel van andere machten koste wat het kost tegen.

Herstel van de soevereiniteit en territoriale integriteit van Syrië op ‘volledige schaal’ is het ultieme doel van het zogeheten proces van Astana voor Syrische vrede, vertelde Sergey Lavrov tijdens een persconferentie in Abu Dhabi na een ontmoeting met zijn tegenhanger uit de VAE, Abdullah al Nahyan.

Turkije blijft zich inzetten voor dit idee, maar heeft op dit moment te maken met uitdagingen met betrekking tot de nationale veiligheid, voegde Lavrov eraan toe, refererend naar de terroristische YPG-dreiging uit het noorden van Syrië langs de Turkse grenzen.

Het Astana-vredesproces is ontwikkelt om een uitweg te vinden uit de Syrische crisis, waaronder het oplossen van de veiligheidsproblemen van Turkije en het leiden tot een volledig herstel van de soevereiniteit van Syrië, zei hij.

“Gezien de vele factoren die van invloed zijn op de Syrische crisis en gezien de vele externe spelers die bepaalde belangen hebben in deze situatie, zal dit proces natuurlijk niet snel zijn, maar we twijfelen er niet aan dat we ons in deze richting moeten bewegen. Onze Turkse vrienden delen deze aanpak”, zei Lavrov.

Syrië

Volgens cijfers van de VN zijn honderdduizenden burgers gedood of ontheemd geraakt door de burgeroorlog in Syrië, voornamelijk door luchtaanvallen van het regime in door de oppositie bezette gebieden.

Turkije vangt al jaren op eigen kosten miljoenen Syrische vluchtelingen op. De buitenlandse financiële steun daarvoor is niet noemenswaardig klein.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – MOSKOU | Gepubliceerd: 07-03-2019

Mar 07, 2019
Loading posts...