<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Feb 02, 2020

Rusland weigert Duits vliegtuig uit Chinese virusstad

Rusland heeft zaterdag achteraf geen landingsrechten toegekend aan een Duits militair vliegtuig uit de Chinese virusstad Wuhan. Aan boord zaten meer dan 120 personen die door Duitsland werden geëvacueerd vanwege het besmettelijke coronavirus.

Dat liet de Duitse defensieminister Annegret Kramp-Karrenbauer zaterdag tijdens een persconferentie samen met de Duitse minister Jens Spahn (Volksgezondheid) weten.

De weigering was tegen eerder gemaakte afspraken in, benadrukte Kramp-Karrenbauer. “Het vliegtuig mocht achteraf toch niet landen op het vliegveld van Moskou. Het zou gaan om capaciteitsredenen.”

Het toestel van het Duitse leger week daarom uit naar de Finse hoofdstad Helsinki. Daar werd het vliegtuig bijgetankt en kreeg een nieuwe bemanning.

Duitsland zal in de aankomende week het voorval onderzoeken en kijken of er andere redenen kunnen zijn dan door de Russen aangegeven, aldus de minister.

In het vliegtuig zaten 90 Duitsers. De overige evacués komen uit andere landen. Zij zullen bij aankomst 14 dagen in quarantaine worden gehouden.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BERLIJN | Gepubliceerd: 01-02-2020

Feb 02, 2020
Loading posts...