<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 25, 2015

Rusland: Wij willen geen oorlog met Turkije

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov heeft woensdag gezegd dat er geen oorlog gevoerd zal worden met Turkije naar aanleiding van het neergeschoten Russisch gevechtsvliegtuig, dat het Turks luchtruim heeft geschonden en hiervoor tien keer is gewaarschuwd.

webr3qfwascdxz

“Een oorlog sluiten we uit. Wel zullen we opnieuw kijken naar onze banden met Turkije. We gaan ervan uit dat het om een geplande provocatie gaat”, zei Lavrov.

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan zei woensdag dat men elkaar niet moet gaan bedriegen. “In de regio waar de Turkmenen zich bevinden is er geen IS-terreur. Rusland geeft aan daar aanwezig te zijn omdat terreurgroep IS (Daesh) daar actief is. Laat het duidelijk zijn dat terreurgroep IS daar niet aanwezig is. Niemand moet nu elkaar gaan bedriegen”, sprak Erdoğan.

De Turkse vice-premier Tuğrul Türkeş zegt dat Rusland naar zijn eigen fouten moet kijken wanneer het is gekalmeerd. “Rusland moet goed gaan nadenken over zijn fouten. We hopen dat alles daarna goed zal komen”, aldus Türkeş.

Ook wereldleiders, waaronder de Amerikaanse president Obama, Britse premier Cameron en bondskanselier Merkel, hebben aangegeven dat Turkije het recht heeft om zijn luchtruim te verdedigen. De NAVO geeft aan solidair te zijn met Turkije en roept op tot kalmte.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

Nov 25, 2015
blog comments powered by Disqus
Loading posts...