<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jun 23, 2016

Rusland zelf getroffen door sancties tegen Turkije

De economische sancties die Rusland tegen Turkije heeft opgelegd, hebben de eigen economie geraakt.

Dat blijkt uit een rapport van de Russische presidentiële Academie van Nationale Economie, de Academie van Buitenlandse Handel en het Gaidar instituut in Rusland.

De sancties tegen Turkije hebben geen effect gehad, de producten die geïmporteerd worden zijn duurder geworden als gevolg van de devaluatie van de Russische roebel en de binnenlandse vraag in flink afgenomen, blijkt uit het rapport van de academiën.

De producten die Rusland besloot uit andere landen te importeren bleken duurder te zijn dan producten uit Turkije. Russische producenten die hun producten niet meer naar Turkije mogen sturen, zijn ook hard geraakt, benadrukt het rapport.

Rusland zelf getroffen door sancties tegen Turkije (2)

De academiën geven aan dat de Russische sancties tegen Turkije het land “geen lesje hebben kunnen leren”. Bovendien is de kans dat de sancties wellicht in de toekomst effect zullen hebben ook heel klein, meldt het rapport.

Rusland legde Turkije economische sancties op nadat Turkse F16’s in november 2015 een Russisch gevechtsvliegtuig hebben neergeschoten na een luchtruimschending in Turkije. De Russen waren hiervoor eerder gewaarschuwd en boden hun excuses aan bij luchtruimschendingen die eerder dan in november hebben plaatsgevonden.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – MOSKOU

Jun 23, 2016
Loading posts...