<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Mar 30, 2017

Russen: EU gebruikt media tegen Turkije; desinformatie over Erdogan

Russische deskundigen melden dat de Europese Unie zijn media-kaart heeft getrokken tegen Turkije, het land dat zich niet laat leiden door Brussel.

De huidige media-hetze tegen Turkije is volgens de Russische politieke deskundige Vyacheslav Matuzov een standaard-actie van de Europese Unie. “Ze starten altijd een desinformatie-campagne tegen de leider van een land als ze het niet eens zijn met zijn politiek”, zegt Matuzov in een interview. “Eerst gaan ze aan de hele wereld ‘vertellen’ [media] wat voor een slecht persoon hij [Erdogan] is, waarna ze vervolgens met hem om de tafel gaan zitten voor geschikte samenwerkingen.”

Volgens de Russische expert heeft de Europese haatcampagne tegen Erdogan, aangestoken door de Europese media, te maken met het feit dat de Turkse president zich niet laat leiden door Brussel. “De reden dat Brussel zich niet op zijn gemak voelt is omdat hij niet accepteert lager gezien te worden en zich niet laat leiden door Brussel.”

Toestemming

De Russische Boris Dolgov, onderzoeksmedewerker bij het Instituut van Oosterse Studies van de Russische Academie van Wetenschappen, meldt dat Erdogan doelwit is geworden omdat Turkije onafhankelijk politiek voert. “Men is gewend geraakt dat potentiële EU-leden bij hun elke [zelfstandige] stap om een mening en toestemming van Brussel moeten gaan vragen. Dat hadden ze ook van Turkije verwacht. Ankara legde geen verantwoording af bij Brussel en ging in bepaalde gevallen de andere kant op. Daarnaast herstelt het land de betrekkingen met Rusland. Ze zien Erdogan als de verantwoordelijke voor al deze zaken.”

Toekomst

Politiek adviseur Aleksey Panin zegt dat de Europese berichtgevingen laten zien dat de Europese Unie het niet eens is met de interne Turkse zaken. “Europa heeft sterke economische banden met Turkije. Ik denk dat na verloop van tijd het tij van deze [desinformatie-]campagne zal keren en vervangen zal worden door een koude beleefdheid”, aldus Panin.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – MOSKOU | Gepubliceerd: 30-03-2017

Mar 30, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...