<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Mar 11, 2019

Russisch legerkoor zingt Turks volkslied

Het wereldberoemde koor- en dansensemble van Rusland heeft maandag het Turkse volkslied gezongen in Turkije. “Met hetzelfde gevoel als het Russische volkslied”, reageerde de solist van het orkest Vadim Ananyev.

“Het Turkse volkslied is een zeer krachtige en mooie [stuk] muziek”, zei Ananyev tegen journalisten.

Op 11 maart eren Turken Mehmet Akif Ersoy, de dichter die de tekst van het volkslied schreef, dit jaar 82 jaar geleden overleden.

Het Rode Legerkoor, of het ‘Alexandrov Ensemble’ zoals het officieel wordt genoemd, ontmoette muziekliefhebbers van alle niveaus in Istanbul als onderdeel van de activiteiten van het Russisch-Turkse Cultuur- en Toerismejaar 2019. Het optreden is georganiseerd door de gemeente Istanbul.

Het koor trad op in verschillende zalen met muziekstukken waaronder de Turkse Çanakkale Ballad en ‘Sevdan Olmasa’. Chef-dirigent en assistent-directeur van het ensemble Nikolay Kirillov zei dat hun orkest altijd speciale aandacht krijgt van het Turkse publiek.

De Russen nemen elk concert serieus en bereiden zich op elke uitvoering “met dezelfde toewijding” voor, zei Kirillov. De groep besteedde tijdens de repetities wel extra speciale aandacht voordat ze voor een Turks publiek optraden. “We zijn ons bewust van de belangstelling van het Turkse publiek voor ons.”

Het Rode Legerkoor heeft de afgelopen vier dagen drie keer opgetreden, met concerten gepland voor de komende drie dagen voor hun vertrek.

Het Alexandrov Ensemble, opgericht in 1928 in het Centrale Huis van het Rode Leger, heeft een repertoire van meer dan 2.000 muziekstukken. Het koor maakte zijn eerste optreden om het moreel van Russische soldaten en de volkeren van de Unie van Socialistische Sovjetrepublieken op te krikken tijdens de eerste jaren van de Sovjet-Unie.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 11-03-2019

Mar 11, 2019
Loading posts...