<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Oct 27, 2017

Russische expert haalt zeer hard uit naar NAVO: Turkije buigt niet

De Russische militaire expert Aleksandr Jilin heeft hard uitgehaald naar de NAVO, die Turkije probeert af te schrikken wegens de koop van het Russische luchtverdedigingssysteem S-400. De NAVO liet namelijk weten dat “Turkije vrij is in zijn keuze, maar zal lijden wegens consequenties”.

Jilin zei tegen een Russische nieuwsdienst dat Turkije geen land is dat buigt, “terwijl dat wel het geval is bij andere NAVO-landen die buigen voor de enige baas Washington”.

“Deze enige baas wil zijn invloed niet kwijtraken en dicteert de hoeveelheid wapens die een land mag kopen. Hij bepaalt ook van wie die wapens gekocht moeten worden”, sprak Jilin.

“Deze baas wil zijn invloed in dit strikte kamp dat de NAVO heet niet verliezen, vandaar dat ze zo extreem reageren. Waarom doen ze dat? Omdat de S-400 Turkije daadwerkelijk zal verdedigen. Ook wanneer een ‘gek’ dit land, dat niet buigt, wil straffen”, haalde de Russische militaire expert uit.

Jilin was niet klaar met zijn uithaal richting de Verenigde Staten en NAVO-landen. “Dit raketsysteem zal ook de weg sluiten voor Amerikaanse vliegtuigen, die er van houden om civiele slachtoffers te maken. Laten we eens herinneren wat er in Raqqa en in andere steden zijn gebeurd. De NAVO reageert hysterisch. Turkije gedraagt zich anders dan NAVO-landen. Turkije denkt aan zijn eigen veiligheid in plaats van te slijmen bij de baas [de VS]”, aldus Jilin.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 27-10-2017

Oct 27, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...