<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Apr 23, 2020

Rutte bezoekt Haagse moskee: ‘Ramadan Mubarak’

Premier Mark Rutte wenst alle moslims een goede en gezonde vastenmaand en vraagt alle Islamitische medelanders zich aan de coronavoorschriften te houden. “Alleen samen krijgen we corona onder controle.”

Dat zei Rutte donderdag tijdens zijn bezoek aan een moskee in Den Haag.

“Deze week begint de Ramadan. Een bijzondere tijd voor moslims over de hele wereld. Dat families en vrienden nu niet bij elkaar kunnen komen voor gebed en om de dagelijkse iftar met elkaar te delen, is moeilijk. In een Haagse moskee sprak ik met het bestuur en twee imams over hoe hun gemeenschap omgaat met de huidige situatie”, is verklaard op social media.

De moskee heeft voor veel mensen een belangrijke maatschappelijke en sociale functie, benadrukte Rutte. “Nu de moskee gesloten is, is er extra aandacht voor mensen die in deze tijd hulp nodig hebben of eenzaam zijn. En er worden creatieve manieren bedacht om op afstand toch samen de ramadan te beleven.”

“Ik wens alle moslims in Nederland een goede en gezonde maand en vraag jullie om ook deze periode thuis door te brengen. Hoe moeilijk het ook is, houd je ook tijdens de ramadan aan de voorschriften. Alleen samen krijgen we corona onder controle. #ramadanmubarak”, aldus de minister-president.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | Gepubliceerd: 23-04-2020

Apr 23, 2020
Loading posts...