<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Feb 10, 2016

Rutte: ‘Vluchtelingenstroom vermindert dankzij Turkije’

Premier Mark Rutte heeft woensdag tijdens een ontmoeting met de Turkse premier Ahmet Davutoğlu in Den Haag gezegd dat de vluchtelingenstroom richting Europa dankzij Turkije minder is geworden.

“We zien dat de Turkse inspanningen grote effecten hebben. Dankzij de maatregelen is het aantal vluchtelingen in de laatste dagen van duizenden naar enkele honderden per dag gedaald. We hebben enorm veel respect voor wat Turkije doet”, meldt Rutte, de tijdelijke voorzitter van de Europese Unie.

De Turkse premier zegt dat Turkije op dit moment 2,6 miljoen Syrische vluchtelingen opvangt: “De drie miljard euro die de EU zal overmaken is niet voor Turkije, maar voor de Syrische vluchtelingen. We vroegen niet om dat bedrag. We zijn geen land dat voor geld gaat onderhandelen over vluchtelingen. We vangen al 2,6 miljoen Syriërs op zonder iets van iemand verwacht te hebben.”

web23r67623674242424267r2r73819ewdschx

Davutoğlu geeft aan dat de barbaarse aanvallen van Rusland op de Syrische stad Aleppo voor een nieuwe vluchtelingenstroom richting Turkije heeft gezorgd. “Turkije vangt ook de Syriërs op die door deze barbaarse aanvallen van Rusland zijn gevlucht uit hun land. Rusland schendt het internationaal recht. Deze mensen vluchten allemaal voor hun leven. Daarom hebben we allemaal de verantwoordelijkheid om gezamenlijk op te treden tegen deze humanitaire crisis”, aldus Davutoğlu.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – DEN HAAG

Feb 10, 2016
Loading posts...