<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Aug 10, 2019

Rwanda prijst Turkse bouwkwaliteit en snelheid: Zo hoort iedereen te bouwen

Rwanda heeft vrijdag een nieuwe evenementen- en sporthal ingehuldigd die is gebouwd door het Turkse bouwbedrijf Summa.

De multifunctionele faciliteit in Kigali, die in een recordtijd van zes maanden is gebouwd, behoort tot de top tien van de grootste overdekte locaties in Afrika en de grootste in de regio Oost-Afrika behoort.

Het ultramoderne complex met 10.000 zitplaatsen zal volgens het Rwandese ministerie van Sport belangrijke sport- en culturele evenementen organiseren, waaronder basketbal, tennis en volleybal, evenals conferenties, vergaderingen en concerten.

Projectleider Uğur Murat Altun vertelde tegen de pers dat de bouw op 5 juli was voltooid na het starten op 18 januari.

De Rwandese president Paul Kagame huldigde de faciliteit in en prees de Turkse aannemer voor het in recordtijd voltooien van het project zonder kwaliteitsverlies.

“Ik wil degenen bedanken die deze arena hebben gebouwd, het bedrijf Summa uit Turkije, die deze arena in slechts zes maanden heeft gebouwd. Ze werkten dag en nacht. En dat is hoe we allemaal moeten leren werken: snel en kwaliteit produceren”, zei Kagame.

De Rwandese leider merkte op dat de nieuwe faciliteit niet alleen een decoratie is voor de stad, maar ook “de beste basketbalspelers in Rwanda en Afrika zal huisvesten – om te trainen, spelen en spellen te winnen”.

Het complex ligt op 28.000 vierkante meter met een parkeerplaats voor meer dan 600 voertuigen. Het beschikt over dertien eetgelegenheden, zes kleedkamers, een fitnesscentrum, een mediahal en een dopingcontrolekamer.

“Dit is een grote aanwinst voor Rwanda”, reageerde basketballiefhebber Jonah Munyagishari in een interview. “Rwandezen, vooral jongeren, zouden van deze faciliteit moeten profiteren om hun sporttalenten te ontwikkelen.”

De nieuwe arena zal de FIBA ​​Men’s Basketball Championship in 2021 faciliteren.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – KIGALI | Gepubliceerd: 10-08-2019

Aug 10, 2019
Loading posts...