<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
May 20, 2017

Rwanda: Turken nemen bouw over van Chinezen en maken droom waar

Turkse bouwbedrijven blijven uitblinken in Afrikaanse landen. Dat gaat zo ver dat Afrikaanse ministers lovende woorden hebben over Turken. Zo is in Rwanda een droom waargemaakt: hadden Chinezen vijf jaar nodig om twintig procent van een hotel- en congrescentrum in de hoofdstad Kigali te voltooien, bouwden de Turken alles slechts in een jaar af.

De Turkse prestatie werd ook opgemerkt door de Rwandese minister van Infrastructuur James Musoni. Die gaf tijdens de openingsceremonie aan dat Turken een droom hebben waargemaakt . “De Turken hebben het in een jaar gedaan. Zij hebben een droom waargemaakt terwijl het leek dat er nooit een einde zou komen aan het project”, zei Musoni.

Het congrescentrum voor 2.600 gasten met daarin een hotel met 292 kamers wordt niet alleen voor Rwanda als zeer cruciaal gezien, maar is ook een belangrijk centrum voor Afrika, is gemeld. Het is een thuisbasis voor meerdere economische, regionale en internationale toppen, alsmede voor tentoonstellingen, beurzen en concerten.

Het bouwmateriaal van Rwanda’s droom is uit Turkije gekomen. Ruim 1.500 Turken en 1.500 Rwandezen hebben aan de bouw gewerkt. Het bouwproject heeft 300 miljoen dollar gekost.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – KIGALI | Gepubliceerd: 20-05-2017

May 20, 2017
Loading posts...