<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Oct 16, 2015

Saab-CEO Bergman: Turken mogen trots zijn op hun eigen auto

De CEO van autofabrikant Saab, Mattias Bergman, zei vrijdag in een persconferentie dat de Turken trots mogen zijn op hun eigen auto.

De opmerkingen van Bergman komen nadat uit beelden die dinsdag zijn vrijgegeven bleek dat de Turkse auto’s sterke overeenkomsten hebben met modellen van automerken Cadillac en Saab. Dit zorgde voor reacties bij sommige Turken.

“Zoals bekend hebben we op 28 mei een overeenkomst gesloten met de Turkse regering. We werken samen met de Turkse Raad van Wetenschappelijk en Technologisch Onderzoek (TUBITAK) om een Turks automerk op de markt te brengen. De Turken mogen trots zijn dat ze hun eigen auto’s zullen produceren. Het exporteren van deze auto’s zal een bijdrage leveren aan de Turkse economie”, aldus de CEO van Saab.

wevr31qfesadxz

Minister Fikri Işık (Technologie) meldt dat de rechten van de desbetreffende modellen en diens platform geheel zijn overgenomen door Turkije. “Helemaal opnieuw beginnen zou ons 1 miljard dollar kosten. In dit geval hoeft Amerika niet opnieuw uitgevonden te worden. Dat er reacties zijn gekomen vatten wij alleen maar op als positief, maar wel alleen de reacties die geen kwade bedoelingen hebben. We zouden ons druk moeten maken als we helemaal geen reacties zouden ontvangen”, aldus de Turkse minister.

De CEO meldt ook dat de Turkse ingenieurs nauw samenwerken met Saab. “We hebben onze krachten gebundeld en maken onderling gebruik van onze kennis. We begeleiden Turkse ingenieurs in de produceer- en verbeterfase van de auto’s. TUBITAK heeft mogelijkheden die wij niet hebben waardoor we ook gebruik maken van hun kennis en laboratorium”, aldus Bergman.

 

© Turksemedia.nl | Alle rechten voorbehouden

Oct 16, 2015
Loading posts...