<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Apr 01, 2015

Sami Yusuf naar Enschede

Sami Yusuf komt na een afwezigheid van vijf jaar weer naar Nederland. Hij geeft op vrijdag 5 juni in het Wilminktheater te Enschede een theaterconcert. In dit intieme concert presenteert hij op sierlijke wijze zijn rijke repertoire.

Sami Yusuf heeft sinds zijn laatste Nederlandse optreden in 2010 drie albums uitgebracht en aan zijn muziekstijl gewerkt. Zijn muziek heeft een meer ingetogen en intiem karakter gekregen. Dit laatste is duidelijk te horen op zijn laatste album “The Center”.

Sami Yusuf is een Britse zanger van Azerbeidzjaans-Iraanse afkomst. Hij groeide op in Londen en leerde op jonge leeftijd meerdere instrumenten bespelen. Geïnspireerd door zijn muzikale vader zing hij afwisselend Engels, Perzisch, Arabisch, Turks en Urdu. Hij zingt onder meer over de islam en het ‘moslim-zijn’. Hij zegt de moslimjeugd te willen stimuleren trots te zijn op hun geloof en moslimidentiteit. Hij is dan ook populair in de moslimwereld, al kan hij hier ook rekenen op kritiek; zijn optredens te veel lijken op westerse popconcerten.

Mediterrane programmering
Als grootste podium van de regio beschouwt Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede (WME) het als haar taak om een aanbod te presenteren waarin een breed publiek zich herkent. WME is voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om nieuw publiek te bereiken.

Onder de noemer “mediterrane programmering” presenteert WME de komende seizoenen een reeks van bijzondere voorstellingen en concerten. We trappen af met het popconcert van Sami Yusuf op 5 juni 2015, gevolgd door een stand-up comedynight en een sfeervol klassiek concert in het nieuwe theaterseizoen 2015/2016. Met dit aanbod richten we ons op de mediterrane gemeenschap in het algemeen en de Turkse gemeenschap in het bijzonder in het oosten van Nederland. De Turkse gemeenschap vormt de grootste niet-westerse bevolkingsgroep in deze regio.

WME werkt hiertoe samen met Mystiek Productions. Mystiek Productions stelt zich ten doel de mediterrane kunst en cultuur in Nederland onder de aandacht te brengen en te promoten. De organisatie  is hiermee begonnen vanwege een gebrek aan professioneel aanbod op dit gebied in ons land. Na Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven is Enschede de vierde stad waar Mystiek Productions voor langere tijd een samenwerking aangaat.
Kaarten gaan vanaf € 23,00 via www.wilminktheater.nl of aan de kassa van het Wilminktheater aan de Wenninkgaarde 40-42 te Enschede.

 

Apr 01, 2015
Loading posts...