<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Aug 10, 2019

‘Sancties VS maken Maduro alleen maar sterker’

De sancties die de VS steeds aan Venezuela oplegt, werken averechts. De regering van de Venezolaanse president Nicolas Maduro wordt daardoor alleen maar sterker.

Dat stelt de Turkse hoogleraar aan de Istanbul Universiteit Süleyman Güder.

De professor bij de faculteit Economische Wetenschappen afdeling Internationale Betrekkingen laat weten dat de VS inmiddels zeven grootschalige sancties heeft opgelegd aan Venezuela. “De VS haalt alles uit de kast om de regering van Maduro omver te werpen. Ze beogen tegen alle internationale regels in de huidige regering in Venezuela economisch te slopen.”

Maar Maduro zwicht niet. “Het ziet er naar uit dat de regering-Maduro sterk blijft dankzij steun van Rusland, China, Turkije en andere landen. De Amerikaanse regering ziet dat ook.”

Stabiliteit van Venezuela is cruciaal voor het continent Latijns-(Zuid-)Amerika. “De VS was daar zijn macht verloren. De verwachtingen zijn dat Maduro daar aan de macht blijft zolang de olieprijzen boven de 50 dollar [per vat] blijven.”

“Elk groot sanctiebesluit van de VS maakt op een interessante wijze Maduro en diens regering steeds sterker”, aldus de Turkse hoogleraar.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 10-08-2019

Aug 10, 2019
Loading posts...