<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Oct 27, 2018

Saudi-Arabië benadrukt toevallig ‘vriendschap’ met Turkije

Turkije is een vriendelijk land voor Saudi-Arabië, zei de Saudische minister van Buitenlandse Zaken Adel al-Jubeir zaterdag.

“Turkije is een vriendelijk land en we hebben goede handels- en investeringsrelaties”, antwoordde Al-Jubeir op een vraag tijdens de Manama Dialogue-veiligheidsconferentie in Bahrein.

Zijn opmerkingen komen na het Turkse onderzoek naar de brute moord op de Saudische journalist Jamal Khashoggi in het Saudische consulaat in Istanbul.

Khashoggi, een prominente columnist voor The Washington Post, was vermist sinds hij op 2 oktober het consulaat betrad. Na wekenlang te hebben tegengesproken dat Khashoggi zich in het consulaat bevond, gaven Saudische functionarissen vorige week toe dat Khashoggi is overleden in het consulaatgebouw.

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan zei dat de 18 verdachten die gearresteerd zijn in Saudi-Arabië voor de moord op Khashoggi, moeten worden uitgeleverd aan Turkije en in Istanbul worden berecht.

“Het Koninkrijk zal de betrokkenen in de zaak verantwoordelijk houden”, reageerde Al-Jubeir op dat Turkse verzoek en gaf daarmee het signaal af dat de daders in Saudi-Arabië worden berecht.

Duitsland

Als reactie op een Duits besluit om de verkoop van wapens aan Saudi-Arabië te stoppen, zei al-Jubeir dat Riyad al enige tijd geen wapens meer koopt uit Duitsland. Hij gaf verder geen details vrij.

Vrijdagavond hernieuwde de Duitse bondskanselier Angela Merkel haar belofte om de wapenverkoop te stoppen aan Saudi-Arabië totdat de omstandigheden rond de dood van Khashoggi worden onthuld.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – MANAMAH | Gepubliceerd: 27-10-2018

Oct 27, 2018
Loading posts...