<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Oct 30, 2018

Saudi-Arabië meldt zich bij justitiepaleis Turkije

De hoofdaanklager van Saudi-Arabië bezocht dinsdag voor de tweede keer een gerechtsgebouw in Istanbul na de moord op journalist Jamal Khashoggi.

Procureur-generaal Saud al-Mujeb bezocht maandag ook het justitiepaleis Çağlayan in Istanbul om Irfan Fidan, de hoofdaanklager van Istanbul, te ontmoeten.

Na de tweede ontmoeting, die ongeveer een uur duurde, gingen al-Mujeb en zijn delegatie naar het Saudische consulaat in Istanbul, waar Khashoggi op 2 oktober werd vermoord. Ze verlieten het consulaatgebouw na anderhalf uur.

Er werd geen officiële verklaring afgelegd naar aanleiding van beide bezoeken.

Khashoggi, een Saudische prominente journalist en columnist voor The Washington Post, werd vermist nadat hij op 2 oktober het Saudische consulaat in Istanbul was binnengegaan. Na wekenlange ontkenning, erkenden Saudische functionarissen dat Khashoggi was overleden in het consulaatgebouw.

De Turkse politie onderzoekt de zaak en de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft gezegd dat 18 mensen die in Saudi-Arabië zijn gearresteerd over de moord naar Turkije moeten worden uitgeleverd om te worden berecht in Istanbul.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 30-10-2018

Oct 30, 2018
Loading posts...