<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Oct 08, 2018

Saudische journalisten gooien nu al met modder: ‘Turkije en Qatar schuldig’

Enkele journalisten in Saudi-Arabië houden Turkije schuldig voor de mysterieuze verdwijning van de bekende Saudische journalist Jamal Khashoggi. Hij verdween in het consulaat van Saudi-Arabië in Istanbul. Consulaatpersoneel zegt dat hij het gebouw heeft verlaten. Er zijn meldingen dat op die dag de bewakingscamera’s van het Saudische consulaat het “niet deden”.

Terwijl Turkije grootschalige onderzoeken is gestart, is op de Arabische tak van een buitenlandse nieuwsmedium de indruk gewekt dat Turkije en de Qatarese regering achter de verdwijning is.

“Hoe kunnen jullie naar Saudi-Arabië wijzen zonder enkel bewijs? Turkije en Qatar zijn schuldig. We gaan niet geloven in dit theater”, zijn enkele recente opmerkingen van Arabische journalisten geweest, wat ook is opgemerkt door een grote Turkse nieuwsdienst: “Turkije is doelwit geworden van Saudische media. Een door het Saudische koningshuis gefinancierde krant beweert ook nog eens dat Istanbul niet veilig is.”

Erdoğan

President Erdoğan reageerde maandag vanuit Hongarije op de aantijgingen. “Er wordt door de Saudiërs gezegd dat de Turkse politie de man moet vinden. Hij was in het Saudische consulaatgebouw. Als door het consulaatpersoneel wordt beweert dat hij het pand heeft verlaten, moeten ze dat met bewakingsbeelden bewijzen. Ze komen daar niet zomaar mee weg.”

De Turkse president gaf ook aan dat de Turkse inlichtingendienst de zaak nauw volgt. “Er zijn enkele personen uit Saudi-Arabië gespot op onze luchthaven. Alle eenheden zijn een onderzoek gestart. Het oplossen van deze zaak is zowel onze politieke als morele plicht.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | AA – BOEDAPEST | Gepubliceerd: 08-10-2018

Oct 08, 2018
Loading posts...