<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jun 22, 2022

Saudische kroonprins naar Turkije: ‘Nieuw tijdperk van samenwerking’

De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman is woensdag afgereisd naar Turkije. Hij is met een officiële ceremonie in de hoofdstad Ankara ontvangen door de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan.

De twee hebben “het nieuwe tijdperk van samenwerking in bilaterale banden besproken”, waaronder politieke, economische, militaire, veiligheids- en culturele betrekkingen.

Ankara en Riyad hebben besloten het overleg en de samenwerking over regionale kwesties te verdiepen om de stabiliteit en vrede te versterken, aldus een verklaring.

De twee leiders beloofden de samenwerking te ontwikkelen en te onderhouden op basis van de “historische broederschap” van de twee naties voor de toekomst van de regio.

Ze benadrukten ook het belang van het verhogen van het aantal vluchten, het versoepelen van de bilaterale handel, het verkennen van investeringsmogelijkheden en het omzetten hiervan in concrete partnerschappen.

Saudi-Arabië sprak ook zijn dankbaarheid uit voor de steun van Turkije voor de kandidatuur van Riyad om de EXPO 2030 te organiseren.

Eind april bracht Erdoğan een tweedaags werkbezoek aan Saudi-Arabië om de bilaterale banden aan te halen. Tijdens zijn bezoek sprak de Turkse president de Saudische koning Salman bin Abdulaziz Al Saud, evenals de kroonprins, en besprak hij verschillende internationale, regionale en bilaterale kwesties.

Vrienden maken, geen vijanden

Over de onderhandelingen met Egypte, Israël en de Verenigde Arabische Emiraten om de betrekkingen te normaliseren, beschreef Erdoğan deze inspanningen als een “nieuw tijdperk” voor een proces van vrienden maken en geen vijanden.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 22-06-2022

Jun 22, 2022
Loading posts...