<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
May 25, 2017

Schaamte bij Europese ministers na waarheid over Turkije

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavuşoğlu heeft donderdag laten weten dat zijn Europese collega’s zich schamen als ze de waarheid over Turkije horen.

Dat zei hij tegen de Italiaanse krant La Stampa.

Op de Italiaanse vraag ‘op welke punten de westerse media Turkije niet begrijpt’ antwoordde Çavuşoğlu dat collega-ministers van andere landen onvoldoende en foute kennis hadden over het Turkse referendum en hervormingen. “Dat bleek uit overleg en gesprekken met hun. En elke keer als ik hun de echte situatie heb uitgelegd, hadden ze moeite om hun schaamte te verbergen”, zei Çavuşoğlu.

De Turkse minister gaf ook aan wie de dader was van de desinformatie. “Deze collega’s gaven aan dat ze hun informatie via mediakanalen hadden.”

Çavuşoğlu benadrukte de essentie van de media. “Zij hebben als doel het verstrekken van informatie. Ik geloof dat de media een grote rol speelt in de toekomst van de samenleving, mits zij niet afdwalen van het doel van informatie. Wij zijn open voor kritiek, maar zeggen nee tegen ideologische vooroordelen”, aldus Çavuşoğlu.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 25-05-2017

May 25, 2017
Loading posts...