<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jul 26, 2016

Schandaal BBC: Erdogan moest dood

Tijdens een uitzending van de Britse publieke omroep BBC is onder de mom van analyse van de mislukte coup in Turkije gezegd dat de coupplegers een grote fout hebben gemaakt.

“Het niet kunnen vermoorden van de Turkse president Erdoğan was de grootste fout die de coupplegers hebben kunnen maken”, zei Sky News-redacteur Tim Marshall tijdens een BBC-uitzending. Hij vertelde in zijn ‘analyse’ wat er gedaan moest worden om een coup succesvol te laten verlopen.

Marshall benadrukte dat de coupplegers tijdens de staatsgreep als eerst Erdoğan moesten vermoorden of hem moesten meenemen. “Daarnaast zijn ze vergeten dat er ook andere (tv-)zenders waren dan staatsomroep TRT. Bovendien waren er nog Facetime en sociale media, de media die door Erdoğan worden ‘gehaat’. Maar ironisch en hypocritisch als het is, heeft Erdoğan ‘zelf gebruik gemaakt van Facetime’ om de Turken de straat op te roepen. Daarbuiten hebben de coupplegers grotendeels wel juiste acties verricht”, mopperde Marshall.

Schandaal

De uitspraken van Marshall zijn als schandalig bestempeld in Turkije, dat met een ongekend landverraad en een couppoging te maken heeft gekregen waarbij 246 trouwe militairen, agenten en burgers zijn vermoord door coupplegers. Op sociale media klinkt het vanuit de Turken dat ze niet verrast zijn dat er dit soort uitspraken worden gedaan en soortgelijke indrukken worden gewekt. Bovendien moet de Turkse regering Marshall voor de rechter slepen. “Misschien is dit een bekentenis omdat ze hebben gefaald en achter de coup stonden”, zijn enkele Turkse opmerkingen op de uitspraken van Marshall.

Zoektocht

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Çavuşoğlu, had ook wat te zeggen tegen de BBC, die na de coup via (uitgelekte) mails correspondenten heeft gezocht die Turkije moesten bekritiseren. “De BBC is verdrietig omdat ze niemand hebben kunnen vinden in Turkije die voor de coup was en daarmee de Turkse regering zou bekritiseren. Ik kan jullie alvast meegeven [voor de toekomst]: Jullie zullen nog verdrietiger worden”, aldus Çavuşoğlu.

Schandaal BBC Erdoğan moest dood (2)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | Gepubliceerd: 26-07-2016

Jul 26, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...