<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
May 22, 2021

Schandaal: Israëlische piloten: ‘Gebouwen Gaza uit frustratie en voor ontspanning gebombardeerd’

De Israëlische piloten die woon- en kantoortorens in Gaza met de grond gelijk hebben gemaakt, deden dat uit frustratie.

Dat blijkt uit een interview van de Israëlische zender Kanaal 12 met de daders.

Een Israëlische piloot genaamd D. benadrukte dat hun daden niet gebagatelliseerd moet worden. Hij verklaarde dat “bombardementen van hemzelf en zijn medepiloten niet lichtvaardig moeten worden opgevat” en dat ze “het vuur op Gaza met tonnen munitie hebben geopend”.

“Het bombarderen van de gebouwen met meerdere verdiepingen in Gaza was een manier om te ontspannen na onze teleurstelling: het succes van Palestijnse verzetsgroepen tegen ons.”

Ook kwam een volgend schandaal aan het licht: piloot D. gaf toe dat ze de leiders van de Palestijnse verzetsgroepen niet hebben kunnen raken. “We hebben de raketbeschietingen vanuit Gaza niet kunnen voorkomen. We konden de leiders van terroristische organisaties niet raken en schoten dus op hoge gebouwen”, vertelde hij.

Deskundigen melden dat het luchtverdedigingssysteem ‘Iron Dome’ van Israël heeft gefaald in de defensie.

Bij aanhoudende Israëlische luchtaanvallen op Gaza zijn 248 Palestijnen gedood, waaronder 66 kinderen en 39 vrouwen. 1.800 gebouwen zijn vernietigd, meer dan 16.800 woningen raakten beschadigd. Turkije wil een vredesleger naar de regio sturen die de Palestijnen moet gaan beschermen tegen Israëlisch geweld, maar ondervindt internationale tegenwerking.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 22-05-2021

May 22, 2021
Loading posts...